مجله اينترنتي هنر آباد در اين مقاله قصد معرفي انواع روغن گياهي در نقاشي را براي شما عزيزان دارد، به ادامه مطلب توجه كنيد :
اين نوع روغن ها را براي ساختن رنگ ماده و نيز در واسطه هاي نقاشي به كار مي برند. عمدهترين آنها عبارتند از : روغن بزرك (روغن دانه كتان) ، روغن آفتابگردان ، روغن خشخاش ، روغن گياهي به نام كافيشه و روغن گردو.
در اين ميان روغن بزرك كاملا خشك شونده و پايدار است و از اين رو زيادبه كار مي رود. روغن خشخاش زودتر از روغن بزرك خشك مي شود و رنگ آن روشن تر و استعداد زرد شدنش كمتر است.
به همين سبب ، روغن خشخاش را در گذشته براي رنگيزه هاي سفيد و آبي به كار مي برند. روغن گردو نسبتا زود خشك مي شود و به زردي نمي گرايد. در زمان قديم ، اين روغن را زياد مصرف مي كردندولي چون خيلي زود فاسد مي شود امروزه كاربرد چنداني ندارد.
روغن ها به علت تبخير خشك نمي شوند بلكه به علت جذب اكسيژن هوا به صورت پوسته اي خشك در مي آيند. در واقع، كنش و وكنشي كه در روند خشك شدن روغن هاي گياهي مستعمل در هنر نقاشي به كار مي رود بسيار پيچيده بوده و امكان ندارد كه دوباره در اثر مرور زمان به مايع و حلت اوليه تبديل شود.
روغن هاي خشك شونده چهار نقش مختلف دارند:
نخست اينكه با ايجاد لايه اي به دور ذرات رنگيزه از آنها محافظت مي كنند.
دوم اينكه واسطه اي مي شوند براي رنگ گذاري نقاش
سوم اينكه رنگيزه را به زمينه مي چسبانند.
چهارم اينكه با ايجاد كردن رنگسايه و ژرفاي رنك به جلوه بصري نقاشي كمك كرده و باعث زيباتر شدن نقاشي رنگ روغن مي شوند.
روغن گیاهی نقاشی رنگ روغن
طرز عمل آوردن روغن گياهي نقاشي
در اينجا ميخواهم شما را در هنر اباد با عمل آوري و طرز تهيه روغن گياهي آشنا كنم، روغن را با فشاراز دانه گياه مي گيرند. امروزه معمولا روغن هاي فشرده گرم را با استفاده از بخار به دست مي آورند، اما روغن هاي فشرده سرد نيز يافت مي شوند و برخي از كارسناسان هنرهاي تجسمي آنها را ترجيح مي دهند.
در مرحله بعد بايد روغن از ناخالصي ها پاك شود. اين كار از طريق شستشو و ته نشين شدن مواد زايد و يا فرآيند شيميايي و تصفيه كردن با اسيد يا قليا انجام مي شود. البته معمولا از روغن هاي تصفيه شده با اسيد در هنرهاي تجسمي استفاده نمي شود زبرا تاثير نامطلوبي بر رنگيزه هايي مانند سفيد زينك و سفيد سرب دارد.